Even voorstellen

Mijn naam is Marina Krom, samen met mijn dochter woon ik in Keeken(kleve) duitsland. Samen zijn wij in het rijke bezit van 11 honden. 5 schipperkes, 4 poedels, een chihuahua en een papillon.   25 jaar geleden ben ik begonnen met mijn eerste eigen hondje,een Yorkshire Terriër waar ik het landelijke G & G 1 diploma mee behaalde en vele behendigheidwedstrijden mee gelopen heb. Toen was het hondensportvirus bij mij al volop aanwezig.
 
Ruim 25 jaar heb ik bijna ieder weekend meegedaan aan behendigheidwedstrijden. In 2000 hebben mijn Border Collie Rocco en ik de hoogste trede behaald in de competitie van de C-klasse behendigheid bij de F.H.N  Met mijn schipperke Daan heb ik lang gelopen in de hoogste klasse, de C klasse van de behendigheid. Op dit moment is hij een veteraantje van 12 jaar en mag hij genieten van zijn welverdiende pensioen.
 
Doordat ik zo actief was in de behendigheidsport en na Rocco ik 4 honden achter elkaar trof met zware gezondheidsproblemen waardoor ik geen behendigheid kon lopen ben ik in 2001 begonnen met obedience. En doordat mijn Australian Cattle Dog Morris het heelworken zo leuk vond, ben ik een beetje gaan proeven aan de heelwork to music, met als gevolg dat hij tijdens de obedience wedstrijden af en toe een kleine toevoeging deed, zoals twisten in de bochten, bij het ”hier”roepen onder de benen door. Hij vond het geweldig. We zijn gestopt met obedience en toen begon het dog dance virus toe te slaan.
 
In 2005 ben ik actief begonnen met dog dance.
  Afbeelding invoegen
In 2008 ben ik  Nederlands Kampioen Novice geworden en in 2009 Nederlands Kampioen intermediate klasse met mijn Australian cattle dog Morris. En in 2009 ben ik ook met mijn andere Australian Cattle Dog Bink Nederlands Kampioen Advanced klasse geworden.
In 2010 ben ik Nederlands Kampioen Heelwork To Music overall geworden met Morris. Morris was daarmee 3 voudig Nederlands Kampioen Freestyle en Heelwork to Music.  
 
Op dit moment dans ik met mijn schipperke Bikkel in de heelwork to music intermediate en met mijn schipperke Nix in de freestyle novice. Inmiddels ben ik ook samen met Nix de Heelwork to Music beginners te bewonderen. Mijn toypoedeltje Bijou Billy mag deelnemen in de freestyle advanced. Hij is in 2008 tevens Wereldkampioen groups geworden.  
 
Super trots ben ik op mijn kleine mannen. We dansen zowel nationaal als internationaal. In 2014 ben ik met Bikkel op het Europees Kampioenschap als 17 geëindigd. De beste kleine hond in de HTM. Heelwork met een kleine hond is zo moeilijk. Je voelt m niet, je ziet m niet en t toont ook heel anders dan een grote hond. Maar heerlijk zo’n uitdaging. Ik hou ervan! We dansen regelmatig in België, Duitsland, Nederland maar we zijn ook vorig jaar in Zwitserland geweest. Iedere keer is het weer enorm genieten als we samen in de ring staan. Zo spannend maar o zo heerlijk als we door de ring heen zwieren. Heerlijk, de pret vooraf, je muziek uitzoeken, kleding uitzoeken, routine maken, nieuwe oefeningen aanleren, wat heb ik toch een gave hobby!  Dog dance geeft je hond zoveel vertrouwen en de samenwerking is geweldig! Het is je hond en jij! Samen één! Dog dance is ook een moeilijke sport. Zo laat een hond in een gemiddelde routine toch al gauw 50 oefeningen zien zonder beloning. Dit kan alleen als je hond het heel leuk vindt. En bijna alle honden vinden het geweldig!  
 
Tevens ben ik coördinator en jurylid van de discipline Dog Dance bij de Federatie Hondensport Nederland. De Dog dance bij de FHN heb ik zelf opgezet. Door alle ervaringen, het lopen van wedstrijden, veel kijken en bijscholen maakt dat ik super trots ben op wat ik op dit moment voor de dog dance sport beteken in Nederland. En ik hoop dit nog heel lang te mogen doen. 
 
Heelwork to Music en dog dance is mijn grote passie en ik wil dit graag delen en overbrengen op andere mensen. Ik hoop hiermee te bereiken dat mijn cursisten net zoveel plezier aan hun hond(en) beleven als ik doe en gedaan heb. Uw hond verdient veel meer dan alleen 3 keer per dag een blokje om en 2 keer per dag eten geven, maak van uw hond uw beste vriend, dat is mijn doelstelling.